Nieuws

29 augustus 2019

Nieuw: Groepscursus voor ouders van angstige peuters en kleuters

Cool Little Kids is een oudertraining voor ouders van angstige peuters en kleuters. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die moeite hebben met afscheid nemen, die niet voor zichzelf durven opkomen of op kinderfeestjes aan de kant blijven zitten. Deze preventieve training helpt ouders om hun kinderen meer zelfvertrouwen te geven. De training is gratis en wordt in september tot en met november gegeven door Prezens en MOC ’t Kabouterhuis.

lees verder...
23 augustus 2019

Basistraining IMH start januari 2020, schrijf je ook in!

In januari 2020 start de basistraining IMH (Infant Mental Health) ‘het jonge kind in context’ bij de Jonge Kind Academie. De training is bedoeld voor professionals die werken met jonge kinderen, met ouders van jonge kinderen en/of zwangeren, buiten de GGZ: ouder- en kindadviseurs, medewerkers van wijkteams, het CJG, jeugdhulpverleners, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgers, jeugdartsen, kinderartsen, paramedische disciplines en pedagogisch coaches in de kinderopvang.

lees verder...
12 juli 2019

Gefeliciteerd IMH-consulenten en IMH-specialisten!

Op dinsdag 9 juli hebben wij onder de titel ‘Spreek ik jouw taal?’ onze slotdag beleefd van de eerste lichting van de IMH-opleiding van MOC ’t Kabouterhuis. Wij zijn heel trots dat een half jaar geleden de eerste IMH-consulenten onze interne opleiding met succes hebben afgesloten!

lees verder...
2 juli 2019

’t Kabouterhuis jaarverslag 2018

MOC ’t Kabouterhuis ziet het als haar missie met kwalitatief hoogwaardige zorg zoveel mogelijke jonge kinderen en hun ouders met complexe problematiek te helpen. In 2018 hebben wij 1.996 jonge kinderen met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen en hun ouders/verzorgers kunnen helpen. 79% van deze kinderen waren 4 jaar of jonger.

lees verder...
4 juni 2019

Donatie Lions Club aan MOC ‘t Kabouterhuis

Op 22 mei overhandigde Geert Blijham, vice president van de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart een cheque van €2.500,- aan Monique Verbout, Manager Inhoud van Medisch-Orthopedagogisch Centrum ‘t Kabouterhuis. Met deze cheque kan ‘t Kabouterhuis een houten waterbaan aanschaffen voor de kinderen van de locatie Hoofddorp. Monique Verbout: ‘Het is fantastisch dat de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart onze organisatie op deze wijze ondersteunt. De kinderen gaan vast met veel plezier gebruik maken van het nieuwe speelgoed.’

lees verder...
1 juni 2019

Manifest voor het kind

Een aantal partijen uit de jeugdsector heeft een gezamenlijk manifest geschreven voor het kind. Uit het manifest: ‘1 juni is de Internationale Dag van het Kind. De kindertijd is voor de meeste mensen de gelukkigste periode in hun leven. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Eén op de tien kinderen krijgt te maken met tijdelijke of langer durende problemen. In het gezin of met zichzelf. Deze kinderen hebben voor korte of lange tijd extra hulp, zorg en ondersteuning nodig passend bij de eigen situatie.’

lees verder...
Back to top