Nieuws

12 april 2019

Verwijzersmiddag locatie Amsterdam West

MOC ‘t Kabouterhuis locatie Amsterdam West organiseert op 9 mei een gratis verwijzersmiddag voor professionals zoals bijvoorbeeld OKT-medewerkers en huisartsen. Dit doet de locatie 1 of 2 keer per jaar. U kunt dan kennis maken met het aanbod van ‘t Kabouterhuis, onze locatie en onze zorgprofessionals. Deze keer besteden we extra aandacht aan IMH (Infant Mental Health) en traumabehandeling bij jonge kinderen. Daarnaast zal de samenwerking binnen het project ‘Gezonde en kansrijke start’ van de gemeente aan de orde komen.

lees verder...
2 april 2019

Nieuwe behandelgroep jonge kinderen met autisme

Per 2 april 2019 opent MOC ’t Kabouterhuis locatie Hoofddorp een nieuwe behandelgroep voor jonge kinderen van 3 tot en met 5 jaar met autisme, ‘de Astronaut’. De groep biedt kinderen met een (voorlopige) diagnose autisme en een gemiddelde intelligentie een nieuwe vorm van behandeling. De behandeling bestaat uit 6 maanden intensieve training en daarna 6 maanden voorbereiding op onderwijs.

lees verder...
21 maart 2019

Werkbezoek 3 gemeenten aan MOC ’t Kabouterhuis

Op 20 maart bezochten 3 gemeenten Medisch-Orthopedagogisch Centrum ’t Kabouterhuis locatie Hoofddorp tijdens een werkbezoek. Het ging om gemeente Leiden, gemeente Leiderdorp en gemeente Oegstgeest, die horen bij het ‘verzorgingsgebied’ van de nieuwe locatie Leiden, die sinds juli 2018 open is.

lees verder...
15 maart 2019

‘Kinderen-die-opvallen-training’ 15 mei en 14 juni in Leiden!

Naar aanleiding van de eerste succesvolle samenwerking met Veilig Thuis, regio Hollands Midden, bieden wij in mei en juni dit jaar wederom onze Kinderen die Opvallen training aan in Leiden. De training is bedoeld voor professionals, werkzaam op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voorscholen in Leiden en omgeving. Er zijn twee trainingen gepland: woensdag 15 mei 2019 en vrijdag 14 juni 2019. Kosten zijn € 95,- per persoon. Meld je snel aan via academie@kabouterhuis.nl.

lees verder...
Back to top