Nieuws

4 juni 2019

Donatie Lions Club aan MOC ‘t Kabouterhuis

Op 22 mei overhandigde Geert Blijham, vice president van de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart een cheque van €2.500,- aan Monique Verbout, Manager Inhoud van Medisch-Orthopedagogisch Centrum ‘t Kabouterhuis. Met deze cheque kan ‘t Kabouterhuis een houten waterbaan aanschaffen voor de kinderen van de locatie Hoofddorp. Monique Verbout: ‘Het is fantastisch dat de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart onze organisatie op deze wijze ondersteunt. De kinderen gaan vast met veel plezier gebruik maken van het nieuwe speelgoed.’

lees verder...
1 juni 2019

Manifest voor het kind

Een aantal partijen uit de jeugdsector heeft een gezamenlijk manifest geschreven voor het kind. Uit het manifest: ‘1 juni is de Internationale Dag van het Kind. De kindertijd is voor de meeste mensen de gelukkigste periode in hun leven. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Eén op de tien kinderen krijgt te maken met tijdelijke of langer durende problemen. In het gezin of met zichzelf. Deze kinderen hebben voor korte of lange tijd extra hulp, zorg en ondersteuning nodig passend bij de eigen situatie.’

lees verder...
31 mei 2019

Lilian Tham lid Raad van Advies SKJ

Per 1 juni treedt directeur-bestuurder van ’t Kabouterhuis Lilian Tham aan als lid van de Raad van Advies van het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. SKJ is het beroepsregister voor professionals in de zorg. SKJ heeft een Bestuur bestaande uit 5 leden en een Raad van Advies die momenteel 12 leden telt. In de Raad van Advies hebben in ieder geval vertegenwoordigers van organisaties van werkgevers en cliënten zitting.

lees verder...
12 april 2019

Verwijzersmiddag locatie Amsterdam West

MOC ‘t Kabouterhuis locatie Amsterdam West organiseert op 9 mei een gratis verwijzersmiddag voor professionals zoals bijvoorbeeld OKT-medewerkers en huisartsen. Dit doet de locatie 1 of 2 keer per jaar. U kunt dan kennis maken met het aanbod van ‘t Kabouterhuis, onze locatie en onze zorgprofessionals. Deze keer besteden we extra aandacht aan IMH (Infant Mental Health) en traumabehandeling bij jonge kinderen. Daarnaast zal de samenwerking binnen het project ‘Gezonde en kansrijke start’ van de gemeente aan de orde komen.

lees verder...
2 april 2019

Nieuwe behandelgroep jonge kinderen met autisme

Per 2 april 2019 opent MOC ’t Kabouterhuis locatie Hoofddorp een nieuwe behandelgroep voor jonge kinderen van 3 tot en met 5 jaar met autisme, ‘de Astronaut’. De groep biedt kinderen met een (voorlopige) diagnose autisme en een gemiddelde intelligentie een nieuwe vorm van behandeling. De behandeling bestaat uit 6 maanden intensieve training en daarna 6 maanden voorbereiding op onderwijs.

lees verder...
21 maart 2019

Werkbezoek 3 gemeenten aan MOC ’t Kabouterhuis

Op 20 maart bezochten 3 gemeenten Medisch-Orthopedagogisch Centrum ’t Kabouterhuis locatie Hoofddorp tijdens een werkbezoek. Het ging om gemeente Leiden, gemeente Leiderdorp en gemeente Oegstgeest, die horen bij het ‘verzorgingsgebied’ van de nieuwe locatie Leiden, die sinds juli 2018 open is.

lees verder...
Back to top