Nieuws

27 maart 2020

Tips en ondersteuning voor ouders

Beste ouders en kinderen,
Het is voor ons allemaal een rare tijd. Opeens zitten we thuis, werken we aan de eettafel en gaan kinderen niet meer naar school.

We hebben met jullie contact over de mogelijkheden om aangepaste zorg te bieden, bijvoorbeeld via telefonisch contact of beeldbellen.

Het is voor iedereen wennen deze nieuwe situatie. Hieronder een Kabouterhuis filmpje met wat tips.

Ook kun je kijken op de site van het Nederlands Jeugdinstituut boordevol tips voor ouders hoe met deze situatie om te gaan. Bijvoorbeeld het bezoeken van opa en oma, hoe praat je met je kind over corona en hoe ga je hiermee om als gescheiden ouders met een omgangsregeling. Of wat te doen als de spanningen thuis oplopen.

Ben je een nieuwe ouder? Het aanmelden bij een locatie van ’t Kabouterhuis via een verwijzer gaat gewoon door. Er wordt in onderling overleg gekeken naar de mogelijkheden om zorg te bieden.

Sterkte van alle medewerkers van ’t Kabouterhuis

Oh ja, speciaal voor alle kindjes ’t Kabouterhuis goedemorgen lied!

 

lees verder...
24 maart 2020

Verscherpte maatregelen kabinet en RIVM

Het kabinet maakte gisteravond een reeks nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Premier Rutte zei dat een volledige lockdown nog niet nodig is, maar dat dat een volgende stap zou kunnen zijn.

Een overzicht:

  • Alle bijeenkomsten, ook met minder dan honderd mensen, worden tot en met 1 juni verboden. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften wordt een uitzondering gemaakt.
  • Het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft staan. Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, om boodschappen te doen of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen mag, maar niet in een groep. Ook moet de 1,5-meter-regel in acht worden genomen.
  • Binnenshuis geldt vanaf nu: maximaal drie mensen op bezoek. Dat betekent dus dat veel verjaardagsfeestjes niet kunnen doorgaan. Ook binnen moet anderhalve meter afstand worden gehouden.
  • Als iemand koorts heeft, moeten alle gezinsleden thuisblijven. Uitgezonderd zijn mensen met een ‘cruciaal’ beroep.
  • Winkels en openbaarvervoerbedrijven moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Te denken valt aan een deurbeleid. Ook vakantieparken moeten dergelijke maatregelen nemen.
  • Mensen met ‘contactberoepen’ als kappers en schoonheidsspecialisten mogen hun beroep tot 6 april niet uitoefenen.
  • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is, bijvoorbeeld parken, stranden of bepaalde wijken. Bij groepen van drie mensen of meer, gezinnen uitgezonderd, kan worden opgetreden. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen van 400 euro. Parken, stranden en campings kunnen worden gesloten.

Het ministerie heeft een veelgestelde vragen opgesteld: wat mag nu wel of mag niet?

lees verder...
16 maart 2020

Maatregelen coronavirus: voortgang zorg en gezondheid

Het coronavirus grijpt steeds dieper in in onze samenleving. Het raakt ons nu allemaal.

Zowel de zorg voor kinderen en ouders als de gezondheid van medewerkers, ouders en kinderen zijn voor ons het uitgangspunt. Wij willen verspreiding van het coronavirus (helpen) voorkomen en zijn tegelijkertijd verantwoordelijk voor de zorg aan ouders en kinderen.

In navolging van het kabinetsbesluit van gisteren om scholen en kinderopvang te sluiten, heeft MOC ’t Kabouterhuis besloten de zorg op een andere manier in te richten tot maandag 6 april. De zorg aan kinderen en ouders gaat zoveel mogelijk door in een andere vorm. Waar het kan, zullen afspraken via telefonisch contact plaatsvinden. Met de ouders wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

 

lees verder...
10 maart 2020

Deze bijeenkomst gaat niet door: Sensitief werken met kinderen in de klas

De bijeenkomst van donderdag 26 maart is vanwege het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

De mensen die zich hebben aangemeld, houden we op de hoogte van een nieuwe datum.

We behandelen twee onderwerpen:

Traumasensitief werken
Als onderwijs- of zorgprofessional krijg je geregeld te maken met kinderen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt of bloot staan/hebben gestaan aan langdurige stress. Zorg- en onderwijsprofessionals kunnen veel voor deze kinderen betekenen door traumasensitief te werken. Hoe doe je dat? Dat vertelt gz-psycholoog Karin Schulting.

Mars en Venus in de klas
Zijn er verschillen in het gedrag van jongens en meisjes? Ontwikkelen zij zich in een ander tempo en hoe zit het met onderscheid in de manier van leren? En wat zijn de verschillen op verbaal en lichamelijk gebied waar je rekening mee kunt houden? Jeugdzorgwerker Danny Versteeg licht de verschillen toe met praktijkvoorbeelden.

Meer informatie en aanmelden kan via m.overkamp@kabouterhuis.nl. Doe het voor 15 maart a.s. De bijeenkomst is gratis.

Route
Er stoppen verschillende metro’s op loopafstand van de locatie. Kijk op 9292ov.nl voor de route met openbaar vervoer. Voor een routebeschrijving met de auto kijk op www.kabouterhuis.nl/over-ons/contact bij vestiging Zuidoost. U kunt vlakbij onze locatie gratis parkeren op een parkeerterrein.

lees verder...
Back to top