Nieuws

23 augustus 2019

Basistraining IMH start 30 oktober, schrijf je ook in!

Op 30 oktober 2019 start de basistraining IMH (Infant Mental Health) ‘het jonge kind in context’ bij de Jonge Kind Academie. De training is bedoeld voor (toekomstige) ouders en voor professionals die werken met jonge kinderen, zoals: ouder- en kindadviseurs, medewerkers van wijkteams, het CJG, jeugdhulpverleners, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgers, jeugdartsen, kinderartsen, paramedische disciplines en pedagogisch coaches in de kinderopvang.

Wat is IMH?

Infant Mental Health (IMH) houdt zich bezig met het bevorderen van een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. De IMH-visie is multi- en transdisciplinair van aard; er zijn verschillende ingangen om jonge kinderen en hun ouders te begeleiden en te behandelen. Er is altijd sprake van een systemische benadering. Deze training helpt het brede zorgveld de IMH-kennis toe te passen in de zorg rondom het ongeboren en jonge kind en zijn/haar omgeving.

Lesdata

  • Lesdag 1:              woensdag 30 oktober 2019, 9:30 tot 16:30 uur
  • Lesdag 2:              woensdag 13 november 2019, 9:30 tot 16:30 uur
  • Terugkomdag:    voorjaar 2020 (exacte datum in overleg met de cursisten)

Tijdsinvestering en locatie

Deze training duurt drie dagen. Twee lesdagen in najaar 2019 en één terugkomdag in het voorjaar van 2020, waarin deelnemers onder begeleiding van de docenten met hun eigen concrete casuïstiek aan de slag gaan. Naast de lesuren moeten deelnemers tijd reserveren voor literatuurstudie ter voorbereiding aan de lessen. De training wordt gegeven op de locatie: Amsteldijk 198, Mathilde Paviljoen van M.O.C. ‘t Kabouterhuis, Amsterdam

In-companytraining mogelijk

Het is ook mogelijk deze training in-company te organiseren. De lesdata worden dan met de opdrachtgever bepaald. Neem contact op voor een offerte.

Meer lezen en inschrijven

Meer informatie is te vinden op deze pagina.

lees verder...
12 juli 2019

Gefeliciteerd IMH-consulenten en IMH-specialisten!

Op dinsdag 9 juli hebben wij onder de titel ‘Spreek ik jouw taal?’ onze slotdag beleefd van de eerste lichting van de IMH-opleiding van MOC ’t Kabouterhuis. Wij zijn heel trots dat een half jaar geleden de eerste IMH-consulenten onze interne opleiding met succes hebben afgesloten!

lees verder...
2 juli 2019

’t Kabouterhuis jaarverslag 2018

MOC ’t Kabouterhuis ziet het als haar missie met kwalitatief hoogwaardige zorg zoveel mogelijke jonge kinderen en hun ouders met complexe problematiek te helpen. In 2018 hebben wij 1.996 jonge kinderen met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen en hun ouders/verzorgers kunnen helpen. 79% van deze kinderen waren 4 jaar of jonger.

lees verder...
4 juni 2019

Donatie Lions Club aan MOC ‘t Kabouterhuis

Op 22 mei overhandigde Geert Blijham, vice president van de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart een cheque van €2.500,- aan Monique Verbout, Manager Inhoud van Medisch-Orthopedagogisch Centrum ‘t Kabouterhuis. Met deze cheque kan ‘t Kabouterhuis een houten waterbaan aanschaffen voor de kinderen van de locatie Hoofddorp. Monique Verbout: ‘Het is fantastisch dat de Lions Club Haarlemmermeer-Ringvaart onze organisatie op deze wijze ondersteunt. De kinderen gaan vast met veel plezier gebruik maken van het nieuwe speelgoed.’

lees verder...
1 juni 2019

Manifest voor het kind

Een aantal partijen uit de jeugdsector heeft een gezamenlijk manifest geschreven voor het kind. Uit het manifest: ‘1 juni is de Internationale Dag van het Kind. De kindertijd is voor de meeste mensen de gelukkigste periode in hun leven. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Eén op de tien kinderen krijgt te maken met tijdelijke of langer durende problemen. In het gezin of met zichzelf. Deze kinderen hebben voor korte of lange tijd extra hulp, zorg en ondersteuning nodig passend bij de eigen situatie.’

lees verder...
31 mei 2019

Lilian Tham lid Raad van Advies SKJ

Per 1 juni treedt directeur-bestuurder van ’t Kabouterhuis Lilian Tham aan als lid van de Raad van Advies van het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. SKJ is het beroepsregister voor professionals in de zorg. SKJ heeft een Bestuur bestaande uit 5 leden en een Raad van Advies die momenteel 12 leden telt. In de Raad van Advies hebben in ieder geval vertegenwoordigers van organisaties van werkgevers en cliënten zitting.

lees verder...
Back to top