Nieuws

15 november 2021

Update 15 november: samen tegen corona!

’t Kabouterhuis beschermt de gezondheid van uw kind, u zelf en van onze medewerkers zoveel mogelijk. En samen met u voorkomen we besmettingen.
Wij volgen daarom (weer) een aantal maatregelen:

Bent u of iemand anders uit het gezin positief getest op corona, dan gaat het hele gezin in quarantaine (deze maatregel geldt per maandag 15 november), dus ook uw kind. Ook al bent u gevaccineerd of bent u of uw kind klachtenvrij, dan nog dient u in quarantaine te gaan. Met deze maatregel wijken wij af van het landelijk beleid.

– Het is verplicht om een mondkapje te dragen als u op ’t Kabouterhuis bent
– Blijf thuis als u klachten hebt, ook bij lichte luchtwegklachten
– Nies en hoest in een zakdoek of de elleboog
– Blijf handen wassen en schud geen handen
– Houd 1,5 m afstand

(beeldmateriaal met dank aan www.pharos.nl / Maartje Kunen)

Halen en brengen kinderen/ op afspraak op locatie
U brengt en haalt uw kind nog steeds bij de voordeur. Indien u een afspraak heeft op een locatie met een behandelaar kunt u binnenkomen met een mondkapje op.

Heeft u vragen, stel ze aan uw behandelaar. Voor meer informatie over vaccineren en maatregelen van de overheid, ook in een andere taal, kijk op https://www.pharos.nl/coronavirus/ of https://corona.steffie.nl/nl

lees verder...
1 november 2021

Kabouterhuis minder goed bereikbaar wegens wegwerkzaamheden

Op de Amsteldijk vinden wegwerkzaamheden plaats. Hierdoor is MOC ‘ t Kabouterhuis minder goed bereikbaar door het afsluiten van 1 weghelft. De werkzaamheden duren t/m woensdag 10 november.

 

 

 

lees verder...
30 september 2021

Training omgaan met getraumatiseerde kinderen

Steeds meer (zorg)professionals krijgen te maken met getraumatiseerde kinderen. De oorzaak van het trauma is divers: vluchtelingen, huiselijk geweld, armoede. Deze kinderen voelen zich vaak lang na de traumatische ervaringen onveilig. Veel van hun vaak negatieve gedrag komt hieruit voort en dit staat hun ontwikkeling in de weg. Wil jij als (zorg)professional deze negatieve spiraal doorbreken? Schrijf je in voor onze training Traumasensitief werken met jonge kinderen.

Tijdens deze training vergroten deelnemers hun kennis en vaardigheden om effectief te kunnen zorgen voor getraumatiseerde kinderen en opvoeders daarin te coachen. Je leert o.a. over de soorten trauma, de effecten van trauma op de hersenontwikkeling, door een traumabril naar kinderen te kijken, een veilige plek creëren, omgaan met gevoelens en gedrag, verbindingen en herstel.

Direct naar informatie en aanmelden

Op de site van onze Jonge Kind Academie staan nog veel meer trainingen en opleidingen. Neem een kijkje. 

lees verder...
2 juli 2021

Ons jaarverslag 2020 in 1 minuut

We zijn er trots op dat onze zorg zo veel mogelijk en soms in aangepaste vorm doorgang kon vinden, ook al stond vorig jaar vooral in het teken van corona.

In snel tempo maakten onze zorgverleners zich blended care eigen, stonden op noodgroepen, verzorgden spel- en knutselmateriaal voor kinderen thuis en maakten filmpjes. En steeds maakten we bewust een afweging: hoe kan de zorg doorgang vinden en hoe loopt iedereen, ouders, kinderen en medewerkers, zo min mogelijk (extra) risico op een coronabesmetting.

In het jaarverslag onder meer aandacht voor onze cliënten, onze samenwerkingsverbanden, financiële gegevens, onze Raad van Toezicht en de Ondernemingsraad.

Lees ons jaarverslag 2020 (download hier in pdf)

 

 

lees verder...
1 juli 2021

We blijven voorzichtig. Wilt u ons helpen?

Beste ouder/verzorger,

Gelukkig neemt het aantal besmettingen met corona af. De overheid laat daarom een aantal regels los. Dat is fijn, want nu kunnen we weer meer doen.
De regels blijven:

– handen wassen
– 1,5 meter afstand houden
– testen als er klachten zijn

Voorzichtig blijven
De gezondheid en de veiligheid van uw kind, u als ouder / verzorger en onze medewerkers blijven voor ons heel belangrijk. En we zijn nog niet allemaal (twee keer) gevaccineerd/geprikt. We blijven daarom voorzichtig! Wilt u ons daarbij helpen?

We verzoeken u: 

– uw kind voorlopig te blijven brengen en halen bij de buitendeur

– als u een afspraak heeft op een locatie uw mondkapje op te doen

– als u op vakantie gaat naar een land met een oranje/rode kleur of naar een land dat oranje of rood wordt tijdens uw vakantie u aan de regels voor quarantaine te houden bij terugkeer. Dit betekent dat u in quarantaine gaat. U blijft dus thuis. Kinderen tot 13 jaar hoeven niet in quarantaine. Zij mogen naar ’t Kabouterhuis komen. Omdat u thuis moet blijven, kan een andere volwassene, die niet in quarantaine hoeft, uw kind halen en brengen.

Kijk op www.wijsopreis.nl voor een actueel reisadvies. Heeft u vragen over deze brief? Neem contact op met uw behandelaar.

Wij wensen iedereen een fijne en vooral gezonde zomer toe.

lees verder...
18 februari 2021

Kind verkouden?

Graag zetten we nog eens op een rijtje wat ons coronabeleid is.

Alle kinderen mogen naar het Kabouterhuis komen als zij verkoudheidsklachten (verkouden, verstopte neus, loopneus) hebben. Ook afspraken bij u thuis kunnen doorgaan als uw kind verkoudheidsklachten heeft en u zelf klachtenvrij bent.

Bij zware klachten, zoals veel hoesten, koorts of benauwdheid blijven kinderen thuis. Of gaan afspraken thuis niet door. Neemt u in beide gevallen contact op met uw locatie of
behandelaar om dit te bespreken.

Testen
Jonge kinderen kunnen getest worden. Het testen met afname in neus en keel is voor veel kinderen lastig en kan belastend zijn. Daarom gaat de test nu minder diep in de neus.

Laat uw kind in ieder geval testen indien mogelijk en houd uw kind thuis als:

  • uw kind zware klachten heeft, zoals veel hoesten, koorts of benauwdheid
  • uw kind ernstig ziek is, overleg met uw huisarts of het kind getest moet worden
  • uw kind nauw contact heeft gehad met iemand met corona
  • uw kind klachten heeft en contact heeft gehad met iemand met corona
  • de GGD adviseert om te testen vanwege een uitbraakonderzoek

Contact
Als u twijfelt of uw kind wel of niet naar ‘t Kabouterhuis mag komen, overleg dan eerst met de groepsleiding of met diegene met wie een afspraak heeft. Of neem contact op met uw locatie.

lees verder...
Back to top