Nieuws

18 september 2018

Training voor ouders van angstige kinderen

Cool Little Kids is een oudertraining voor ouders van angstige peuters en kleuters.

lees verder...
10 september 2018

Meeleefgezinnen gezocht – Bezoek de informatieavond op 8 oktober!

Zou jij graag een jong kind een veilige plek bieden, leuke dingen doen samen en tegelijk zijn of haar ouders een steuntje in de rug bieden? Meld je dan nu aan voor de informatieavond over Meeleefgezin bij MOC ’t Kabouterhuis!

lees verder...
17 juli 2018

Mathildepaviljoen stageplaats van het jaar

Op 11 juni is het Mathildepaviljoen, onderdeel van ’t Kabouterhuis aan de Amsteldijk in Amsterdam, uitgeroepen tot stageplaats van het jaar.

lees verder...
21 juni 2018

’t Kabouterhuis opent locatie in Leiden

MOC ’t Kabouterhuis heeft per 1 juni een locatie in Leiden. Vanuit deze locatie biedt ’t Kabouterhuis specialistische jeugdhulp en jeugd-GGZ aan kinderen van 0 – 7 jaar, en hun ouders, uit de regio Holland-Rijnland. ’t Kabouterhuis werkt hierin nauw samen met Lucertis, onderdeel van de Parnassia Groep.

lees verder...
4 juni 2018

Jaarverslag ’t Kabouterhuis 2017

In 2017 heeft ’t Kabouterhuis weer veel jonge kinderen met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen en hun ouders/verzorgers kunnen helpen. Maar liefst 1.895 kinderen vonden hun weg naar ’t Kabouterhuis. Waarvan 77% van vier jaar of jonger.

lees verder...
31 mei 2018

Mijn kindje in hoofd en hart in Kinder- en Jeugdpsychotherapie

Deze maand is in Kinder- & Jeugdpsychotherapie, jaargang 45, nummer 1, 2018 een artikel gepubliceerd van Elma Verboom en Marja Rexwinkel van MOC ’t Kabouterhuis en Mirjam Soons van het NPI. Deze uitgave betreft een themanummer over IMH. Het artikel gaat over de groepsbehandeling Mijn kindje in hoofd en hart dat ’t Kabouterhuis in samenwerking met het NPI geeft.

lees verder...
Back to top