Ervaring moeder van Robin (4)

Hinkspel op een plein van MOC 't Kabouterhuis. Het beeld hoort bij de ervaring van de moeder van Robin.
‘Een veilige en warme plek’

De moeder van Robin: “Op de peuterspeelzaal werd al snel duidelijk dat er iets met Robin aan de hand was. Hij maakte geen contact en liep een beetje doelloos rond. Via het consultatiebureau kwamen we bij ’t Kabouterhuis terecht. Ik vond het spannend om naar ’t Kabouterhuis te gaan maar het gaat mij om het geluk van Robin. Ik hoopte vooral dat ze ons verder konden helpen. En dat konden ze. Bij ’t Kabouterhuis onderzoeken ze wat er met Robin aan de hand is. Dat hij moeite heeft met het maken van sociale contacten en problemen heeft met communiceren is nu duidelijk. Robin gaat nu naar ’t Kabouterhuis en hij volgt drie ochtenden in de week onderwijs op zijn eigen school.”

Individu

“Bij ’t Kabouterhuis is er veel aandacht voor het individu. Robin voelt zich veilig en is hierdoor veel minder angstig. Hij is zelfstandiger geworden. Hij onderzoekt nu zelf zijn mogelijkheden en probeert dingen uit. Robin is veel sterker en komt beter voor zichzelf op. Hij is gelukkig. Hij weet dingen veel beter te benoemen. Zijn communicatie is sterk verbeterd. Samen met ’t Kabouterhuis onderzoeken we nu de mogelijkheden voor regulier onderwijs.”

Vertrouwen

“Het contact tussen mij en Robin was altijd al goed, maar de communicatie tussen ons gaat sinds we bij ’t Kabouterhuis zijn nog beter. Ik heb bij ’t Kabouterhuis tips en hulp gekregen over hoe ik het beste om kan gaan met Robin zijn problemen. Ik heb ook meer vertrouwen gekregen in andere mensen. Ze hebben ’t goed voor met mij en mijn kind. Wat ik tegen iedereen zou willen zeggen: sluit nooit je ogen voor problemen. Problemen zijn er om opgelost te worden.”

 

 

 

Deel dit op:
Back to top