terug

Nieuwe behandelgroep autisme in Amstelveen

16 december 2019

Onze locatie Amstelveen biedt in 2020 een gespecialiseerde behandelgroep voor drie- t/m vijfjarigen met een (voorlopige) diagnose ASS (autisme). Belangrijke doelen zijn de ouder-kindrelatie en voorbereiding op onderwijs. Jonge kinderen met de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) hebben het vaak extra moeilijk. Niet alleen is er bijvoorbeeld moeite met contact maken, informatie verwerken en het reguleren van emoties, een vorm van ASS staat de ontwikkeling van een kind in de weg. Iets waar ook ouders/verzorgers en begeleiders mee moeten (leren) omgaan, evenals met onbegrip of verwarring vanuit de omgeving.

Door het vroegtijdig signaleren van ASS kan ook op deze relatief jonge leeftijd behandeld worden. Dit heeft een positief effect op:
– de ouder-kindrelatie
– de ontwikkeling van een kind en
– het leren en ontwikkelen van vaardigheden die aansluiten op een vorm van onderwijs  

De behandeling bestaat uit zes maanden intensieve training en daarna zes maanden voorbereiding op onderwijs. Naast de behandeling op de groep werken we intensief met ouders samen in gezinsbegeleiding en behandeling om de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren.

Einddoel
Tijdens de behandeling stroomt een kind in een vorm van onderwijs of de voorschool in, waarbij onderdelen van de behandeling toegepast worden in de klas en op de (voor-)school. Het kind leert vaardigheden die het kan gebruiken op school en school leert vaardigheden om de ontwikkeling van dit kind te kunnen stimuleren. We helpen het kind en de (voor-)school op weg met aanpassingen, die individueel en toepasbaar in alle vormen van onderwijs.

Aanmelden voor de groep kan alleen via een verwijzer. Meer informatie

 

 

Deel dit op:
terug
Back to top