terug

Manifest voor het kind

1 juni 2019

Een aantal partijen uit de jeugdsector heeft een gezamenlijk manifest geschreven voor het kind. Uit het manifest: ‘1 juni is de Internationale Dag van het Kind. De kindertijd is voor de meeste mensen de gelukkigste periode in hun leven. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Eén op de tien kinderen krijgt te maken met tijdelijke of langer durende problemen. In het gezin of met zichzelf. Deze kinderen hebben voor korte of lange tijd extra hulp, zorg en ondersteuning nodig passend bij de eigen situatie.’

De ondertekenende partijen vervolgen: ‘Wij maken ons zorgen over die extra hulp, zorg en ondersteuning. Over het aanbod. Over de beschikbaarheid ervan. Over de wachtlijsten. Over de professionals die de hulp en zorg moeten bieden maar door het vele papierwerk, en krapte in bezetting, veel te weinig tijd hebben. We maken ons zorgen over de kinderen die geen passende hulp, te weinig aandacht en teveel verschillende hulpverleners krijgen. We maken ons zorgen omdat kinderen zo niet krijgen wat ze nodig hebben en daardoor bedreigd worden in hun ontwikkeling. Opgeven is voor ons geen optie. Zo doorgaan kan ook niet. Er moet iets veranderen. Nu. En in gezamenlijkheid.’ Aldus de ondertekenaars.

Ook wij maken ons zorgen

’t Kabouterhuis ondersteunt van harte het manifest van het kind. Ook wij maken ons zorgen over de kinderen die geen passende hulp krijgen in Nederland. De ontwikkeling van een kind begint al in de baarmoeder en de eerste 1.001 dagen zijn cruciaal. Het is belangrijk voor de latere gezonde ontwikkeling van het kind dat wij zo vroeg mogelijk signaleren en begeleiden.

Het manifest

Lees hier het manifest.

Deel dit op:
terug
Back to top