terug

Kind verkouden? Ouder in afwachting van test?

18 februari 2021

Graag zetten we nog eens op een rijtje wat ons coronabeleid is.

Alle kinderen mogen naar het Kabouterhuis komen als zij verkoudheidsklachten (verkouden, verstopte neus, loopneus) hebben. Ook afspraken bij u thuis kunnen doorgaan als uw kind verkoudheidsklachten heeft en u zelf klachtenvrij bent.

Bij zware klachten, zoals veel hoesten, koorts of benauwdheid blijven kinderen thuis. Of gaan afspraken thuis niet door. Neemt u in beide gevallen contact op met uw locatie of
behandelaar om dit te bespreken.

Testen
Jonge kinderen kunnen getest worden. Het testen met afname in neus en keel is voor veel kinderen lastig en kan belastend zijn. We hebben overlegd met kinderartsen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Bij jonge kinderen is een test via het afnemen van speeksel in de keel voldoende. Een test hoeft niet via de neus. ’t Kabouterhuis heeft een brief voor u gemaakt die u kunt meenemen naar de testafspraak. In de brief vragen wij degene die test om een test via de keel te doen in plaats van de neus.
De brief kunt u aanvragen bij uw behandelaar en ontvangt u op papier of via de mail. U kunt deze meenemen naar de afspraak of op uw mobiele telefoon laten zien.
De brief gaat door op de achterkant.

Laat uw kind in ieder geval testen indien mogelijk en houd uw kind thuis als:

  • uw kind zware klachten heeft, zoals veel hoesten, koorts of benauwdheid
  • uw kind ernstig ziek is, overleg met uw huisarts of het kind getest moet worden
  • uw kind nauw contact heeft gehad met iemand met corona
  • uw kind klachten heeft en contact heeft gehad met iemand met corona
  • de GGD adviseert om te testen vanwege een uitbraakonderzoek

Contact
Als u twijfelt of uw kind wel of niet naar ‘t Kabouterhuis mag komen, overleg dan eerst met de groepsleiding of met diegene met wie een afspraak heeft. Of neem contact op met uw locatie.

Deel dit op:
terug
Back to top