Deze training gaat over sociale vaardigheden bij jonge kinderen, wat we daaronder verstaan en hoe je als professional de ontwikkeling van deze vaardigheden kunt stimuleren. Er zal worden gesproken over wat de stappen zijn in de ontwikkeling en hoe deze vaardigheden tot ontwikkeling kunnen komen. Uiteraard spelen ouders een belangrijke rol bij het aanleren van sociale vaardigheden. We besteden dan ook aandacht aan hoe je ouders het beste kunt adviseren op dit gebied. Daarnaast bespreken en oefenen we wat je kunt doen met de kinderen zelf wanneer een kind extra ondersteuning nodig heeft.

Vaardigheden als het herkennen van de basisemoties bij jezelf, het kunnen benoemen van deze emoties, het herkennen van emoties bij anderen, rekening houden met andere kinderen, op je beurt wachten enzovoorts worden behandeld. We bespreken groepsdynamica (op opvang of school) en de invloed die je daarop kunt uitoefenen.

Tijdsduur en lesdata:

De training duurt 2x 2,5 uur en vindt plaats op:

  • Mogelijkheid 1: Maandag 28 oktober (2019) 14.30-17.00 uur en maandag 11 november 14.30-17.00 uur op basis van open inschrijving.
  • Mogelijkheid 2: Dinsdag 14 januari (2020) 14.30-17.00 uur en dinsdag 28 januari 14.30-17.00 uur op basis van open inschrijving.

Doelgroep

Alle ouder- en kind adviseurs die te maken hebben met peuters, kleuters en hun ouders. Voor collega’s die willen weten hoe je jonge kinderen kunt helpen bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en die willen weten wat een kind nodig heeft om zich op het gebied van deze vaardigheden te ontwikkelen. En wat je kunt doen wanneer kinderen deze vaardigheden niet zomaar oppikken.

Doel opleiding

Na afloop van de training weten deelnemers meer over de ontwikkeling van jonge kinderen op het gebied van sociale vaardigheden en zijn zij nog beter in staat om ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers te adviseren over het stimuleren van sociale vaardigheden bij jonge kinderen.

Accreditatie

De accreditatieaanvraag is in behandeling bij SKJ.

Kosten

  • De training kost 169 euro per persoon.
  • Uiteraard is het ook mogelijk om deze training in-company te organiseren.

Locatie

Amsteldijk 198, Mathilde Paviljoen van M.O.C. ‘t Kabouterhuis, Amsterdam

Aanmelden

Neem voor informatie en of aanmelden contact op met de Jonge Kind Academie van ‘t Kabouterhuis via jongekindacademie@kabouterhuis.nl of bel ons op 020 5171 316. Op alle inschrijvingen zijn de algemene voorwaarden van de JKA van toepassing.

Deel dit op:
Back to top