Foto van Marion van den Broek
Marion van den Broek: “Geen dag hetzelfde”

Marion van den Broek (52 jaar) werkt als GZ psycholoog bij MOC ’t Kabouterhuis. Al 23 jaar. Marion: “Ik ben in 1993 begonnen op de groep. Na zes jaar heb ik daar afscheid genomen. In 2005 ben ik terug gekomen als gedragswetenschapper/ behandelcoördinator/ instroomfunctionaris. Sinds 2015 ben ik werkzaam voor het Infant Mental Health (IMH) team. Samen met mijn collega’s bieden we hulp aan gezinnen met jonge kinderen (0 – 3 jaar), waarbij problemen spelen op het gebied van voeden, eten, slapen, huilen of gedrag.”

Voldoening

Marion: “Problemen bij jonge kinderen kunnen een gezin ontregelen en dat is niet altijd even makkelijk. Jonge gezinnen bijstaan in deze kwetsbare levensfase is wat mij aanspreekt in dit werk. Het samen met ouders en kinderen zoeken naar wat er speelt bij hen, wat helpt, de kracht van een gezin. Het samen zoeken naar de ingang tot verandering, waardoor ouders zich weer gesterkt voelen in hun ouderschap. Het geeft voldoening als je ouders en kinderen het vertrouwen geeft dat ze samen verder kunnen.”

Belangrijk werk

“MOC ’t Kabouterhuis biedt zorg voor kinderen van 0 – 7 jaar en hun ouders/verzorgers. Wat het specifiek maakt is dat we werken vanuit de IMH visie. Dit houdt in: zorg binnen de context waarin kinderen opgroeien, gericht op een veilige band tussen ouders en kinderen. Een veilige (hechtings-) relatie is de basis voor een lichamelijk en emotioneel gezonde en veilige ontwikkeling van het kind. Vroeg ingrijpen vanuit de IMH visie betekent zowel voorkomen van problemen alsook indien noodzakelijk snel en deskundig de juiste hulp bieden.”

Samenwerking ouders/verzorgers

“Binnen het IMH team is de samenwerking met ouders  intensief. Hulp wordt thuis (gezinsbegeleiding door gezinsbegeleiders van het babyteam) en/of op locatie (ouder-kind behandeling door hoofdbehandelaars) geboden. De hulp richt zich niet alleen op het kind of de ouder, maar juist op de relatie tussen ouder en kind.”

’t Kabouterhuis als werkgever

“Het feit dat ik al jaren bij het Kabouterhuis werk, geeft wel aan dat ik het een prettige organisatie vind om voor te werken. Iedereen is zeer begaan met de doelgroep. Ik werk samen met fijne collega’s. ‘t Kabouterhuis is volop in ontwikkeling en stimuleert zijn werknemers actief mee te denken.”

De werkdag van Marion

“Mijn werkweek is afwisselend. Ik heb overleggen met collega’s, verwijzers en zie ouders en kinderen in de behandelkamer. Soms ga ik met de gezinsbegeleider mee op huisbezoek. Geen dag is hetzelfde.”

 

Deel dit op:
Back to top