Als ouder- en kind adviseur kun je te maken krijgen met allerlei vormen van gedragsproblemen bij jonge kinderen, zoals contactproblemen en agressie. Wat kun je doen om (gedrags)veranderingen op gang te brengen? En welke adviezen kun je ouders geven? Deze training gaat over wat we verstaan onder gedragsproblemen, de ontwikkeling van gedragsproblemen en wat je in de praktijk hieraan kunt doen met jonge kinderen en hun ouders/verzorgers.

We gaan in op vaker voorkomende gedragsproblemen, wat de kenmerken zijn, het herkennen en signaleren, en welke aanpak je kunt inzetten en adviseren aan ouders. Daarbij maken we gebruik van methodieken als oplossingsgericht en competentievergrotend werken. De opvoeding van kinderen met gedragsproblemen en het omgaan met gedragsproblemen thuis, maar ook op KDV, en (voor)school, komt hierbij aan bod. Verder wordt er gesproken over samenwerking: wie kan wat doen om gedragsveranderingen op gang te brengen?

Tijdsduur en lesdata

De training duurt 2x 3 uur en vindt plaats op:

  • Mogelijkheid 1: Dinsdag 15 oktober (2019) 14.00-17.00 uur en dinsdag 29 oktober 14.00-17.00 uur op basis van open inschrijving.
  • Mogelijkheid 2: Maandag 20 januari (2020) 14.00-17.00 uur en maandag 3 februari 14.00-17.00 uur op basis van open inschrijving.

Doelgroep

Alle ouder- en kindadviseurs die te maken hebben met peuters, kleuters en hun ouders. Voor collega’s die willen weten hoe je als volwassene jonge kinderen kunt helpen bij de ontwikkeling, En wat je kunt doen om (gedrags)veranderingen op gang te brengen.

Doel opleiding

Na afloop van de training hebben deelnemers meer kennis over gedrags-/ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen en zijn zij beter in staat om (te adviseren hoe je) op een positieve manier gedragsveranderingen op gang te brengen.

Accreditatie

De accreditatieaanvraag is in behandeling bij SKJ.

Kosten

De training kost 199 euro per persoon. Uiteraard is het ook mogelijk om deze training in-company te organiseren.

Locatie

Amsteldijk 198, Mathilde Paviljoen van M.O.C. ‘t Kabouterhuis, Amsterdam

Aanmelden

Neem voor informatie en of aanmelden contact op met de Jonge Kind Academie van ‘t Kabouterhuis via jongekindacademie@kabouterhuis.nl of bel ons op 020 5171 316. Op alle inschrijvingen zijn de algemene voorwaarden van de JKA van toepassing.

Deel dit op:
Back to top