Ik en jij

Waarom een training ‘ik en jij’?

Op het kinderdagverblijf of de voorschool leren kinderen vaardigheden die de overstap naar de basisschool voor hen makkelijker maakt. Denk bijvoorbeeld aan rustig in een kring met andere kinderen zitten, eenvoudige instructies opvolgen, op je beurt wachten, luisteren naar een verhaal en emoties als blij, bang, boos en verdrietig kunnen herkennen. Voor sommige kinderen is dit nog behoorlijk lastig. Tijdens deze training worden deze vaardigheden op een speelse manier extra geoefend.

Wat houdt de training in?

Een trainer van MOC ’t Kabouterhuis geeft de training samen met een pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf/de voorschool van uw kind. Door middel van steeds terugkerende onderdelen worden de verschillende vaardigheden spelenderwijs geoefend. Tijdens de training
is ook tijd voor bewegen: een dansje of een bewegingsspelletje zoals tikkertje.

Praktische informatie

  • Kinderen tussen 3 en 4 jaar, die extra oefening kunnen gebruiken bij het functioneren in een groep met andere kinderen. De training kan gezien worden als een (extra) voorbereiding op de overstap naar de basisschool en is zowel bedoeld voor drukke als voor wat rustiger en verlegen kinderen.
  • Het gaat om een kortdurende training van twee keer dertig minuten per week, vijf tot zes weken lang (tien tot twaalf bijeenkomsten in totaal). Er kunnen maximaal zes kinderen deelnemen in een groep.
  • De training is ontwikkeld en wordt gegeven door de Jonge Kind Academie van ’t Kabouterhuis.
  • Aanmelden gaat via de voorschool of kinderdagverblijf van uw kind. Zij kunnen overleggen over de mogelijkheden met de Jonge Kind Academie: telefoon 020 – 644 53 51 of mail academie@kabouterhuis.nl.

Download de folder ‘Ik en jij’:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit op:
Back to top