De Oefenklas

De Oefenklas is een behandelgroep voor kinderen van 4 -6 jaar die in de klas nog onvoldoende de vaardigheden beheersen die passen bij hun leeftijd.

Wat houdt de Oefenklas in?

Observatie
Om te bepalen of een kind in aanmerking komt voor De Oefenklas starten we met observaties op school. Zo krijgen we een goed beeld van wat uw kind kan en nog niet kan. In overleg met leerkracht en ouder(s) bekijken we op welke vaardigheden de focus komt te liggen in de training. Ieder kind in De Oefenklas heeft zo zijn eigen leerdoelen.

Groepsbehandeling
Uw kind krijgt samen met andere kinderen de gelegenheid om specifiek zijn/haar vaardigheden te vergroten. Oefensituaties vinden plaats in kleine groepjes. Daarnaast zijn er, net zoals op school, momenten van kring en werken, eten en drinken en binnen en buiten spelen. Alle activiteiten vragen vaardigheden van uw kind. Zo faciliteren we een optimale leer- en oefenomgeving.

Nazorg
Tijdens het natraject kunnen onze medewerkers uw kind en/of de leerkracht in de klas ondersteunen om de aangeleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

Praktische informatie

  • Aan De Oefenklas kunnen acht kinderen meedoen.
  • De Oefenklas bestaat uit twaalf groepsbehandelingen.
  • De Oefenklas bestaat uit twee of drie observaties in de klas, drie maanden oefenklas, twee maanden nazorg.
  • De Oefenklas wordt uitgevoerd door orthopedagogisch medewerkers van MOC ’t Kabouterhuis.
  • Om uw kind aan te melden is een beschikking nodig. Deze kan worden aangevraagd bij de ouderkind-adviseur.

Contact

Voor informatie en de mogelijkheden bij u in de buurt, kunt u contact opnemen met een medewerker van het intake team op de diverse locaties.

Deel dit op:
Back to top