Vertrouwenspersoon AKJ

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders én verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst bij MOC ’t Kabouterhuis.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?
Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als het niet lukt om er uit te komen met de hulpverlener van MOC ‘t Kabouterhuis, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval nemen zij het verhaal altijd serieus. Zij of hij geeft informatie over uw rechten en geeft advies. Ook kan de zij of hij ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met MOC ‘t Kabouterhuis.

Wie?
De vertrouwenspersoon voor de cliënten van MOC ’t Kabouterhuis is Monique Ruurda

Bereikbaarheid AKJ
• Bel naar 088 – 555 1000
• Mail naar info@akj.nl
• Chat via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

 

Voor meer informatie, ga naar de website van het AKJ.

Logo van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ), vertrouwenspersoon jeugdhulp

 

 

 

Deel dit op:
Back to top