Alert(4)You

Waarom een programma Alert(4)You?

Opgroeien en ontwikkelen gaat bij ieder kind met vallen en opstaan. En ieder kind doet dit op zijn of haar eigen manier en in een eigen tempo. Hoe herken je de kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben? Hoe begeleidt de professional in de kinderopvang deze kinderen? En hoe kun je de kinderen en hun ouders verder helpen? Het programma Alert(4)You is gestart om de kinderopvang te versterken en om de samenwerking met jeugd- en opvoedhulp (jeugdzorg) te verstevigen.

Wat houdt het programma in?

We ondersteunen de leidsters die vragen hebben over de omgang met kinderen die net even wat meer nodig hebben en over groepsprocessen die spelen. De leidsters krijgen zo het kind goed in beeld en kunnen hierdoor kind en ouders goed begeleiden.

MOC ’t Kabouterhuis ondersteunt via Alert(4) You als praktijkbegeleider door coaching on the job en door mee te kijken bij het pedagogisch handelen. Door de leidsters goed te begeleiden, kunnen problemen bij kinderen tijdig worden gesignaleerd. Het kind blijft dan ook vaak, met extra ondersteuning voor de leidster en de ouders, in de eigen omgeving. En als er toch meer hulp nodig is, dan kan dit snel geregeld worden.

Zo werken kinderopvang en jeugd- en opvoedhulp optimaal samen aan vroegsignalering en het bieden van gepaste hulp. De duurdere specialistische zorg kan hierdoor afnemen.

Praktische informatie

  • De begeleiding via Alert(4)You is vaak in korte tijd (binnen een maand) te realiseren.
  • We bieden Alert(4)You in Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer.
  • Voor informatie kunt u contact opnemen met de intake medewerker op de diverse locaties.
Deel dit op:
Back to top