Trainingen onderbouw basisschool

Voor leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsassistenten in groep 1, 2 en 3.

De Jonge Kind Academie organiseert in 2019 weer een aantal van deze trainingen. Klik hier voor het overzicht van de trainingen en het aanmeldformulier.

 • Gespreksvoering met ouders
  Gesprekken voeren met ouders is een wezenlijk onderdeel van je functie, maar ook best lastig. In deze cursus krijg je handvatten mee om gesprekken beter te begeleiden.
 • Omgaan met gedragsproblemen
  Hoe reageer ik het beste op een woedeaanval? Hoe kan ik een kind positief stimuleren zich socialer te gedragen?
 • Sociale vaardigheden aanleren
  Jonge kinderen zijn vaak nog niet sterk sociaal vaardig. Dit gedrag wordt voor een groot deel op school aangeleerd. Hoe kun jij daarin ondersteunen en begeleiden?
 • Omgaan met ADHD en Autisme
  Hoe geef je instructie aan kinderen met ADHD? Wat doe je met een kind met autisme dat steeds dezelfde spelkeuze maakt?
 • Een praktijkmiddag gedragsproblemen in de onderbouw
  Een bijeenkomst (tijdsduur in overleg) waarbij we eerst kort ingaan op het aanleren van gedrag en competentie vergrotend werken.
 • Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen
  Deze training biedt de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Training/ondersteuning voor kinderen.

Training op maat

Alle trainingen kunnen ook in company worden gegeven, dus volledig toegespitst op jouw specifieke organisatie of situatie. De cursus kan variëren van een middag tot een aantal maanden. Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden en herkenbare situaties kunnen wij je leren vroegtijdig (h)erkennen en omgaan met gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen tot 7 jaar.

Onze aanpak is praktisch van aard; aan de hand van jouw voorbeelden worden situaties besproken en bekeken welke aanpak het beste werkt. Jij krijgt handvatten mee om afwijkend gedrag te constateren en ermee om te gaan binnen je werk.

Deel je wensen met ons! Neem contact op met de Jonge Kind Academie: jongekindacademie@kabouterhuis.nl.

Klik hier voor het overzicht aan trainingen voor kinderen en ouders/verzorgers.

 

Deel dit op:
Back to top