MeeleefGezinnen in Amsterdam gezocht!

Geef een jong kind (0 t/m 4 jaar) waarvan de ouder(s) psychische problemen hebben een steuntje in de rug. Als MeeleefGezin vang je een kind een dag per week en een weekend per maand op. 

 

Sinds enkele jaren is op diverse plekken in het land, waaronder in Amsterdam een programma opgezet waarbij MeeleefGezinnen – een stel of alleenstaande – een jong kind opvangt van ouders met psychische problemen. Sinds vorig jaar doen we dit ook  in Amsterdam. Op vrijwillige basis wordt in de thuissituatie van de MeeleefGezinnen een veilige en stabiele opvang geboden voor een dag per week en een weekend per maand.
Zij geven op deze momenten het kind extra emotionele aandacht en ontlasten de ouders. Zo kunnen MeeleefGezinnen eraan bijdragen dat een kind zich goed blijft ontwikkelen en thuis kan blijven wonen. Kijk op de landelijke website www.meeleefgezin.nl voor meer informatie over dit programma.


Samenwerking in Amsterdam

In Amsterdam is hiervoor een samenwerking ontstaan tussen stichting MeeleefGezin, Arkin, Prezens en MOC ’t Kabouterhuis. Dit team van professionals zorgt voor een zorgvuldige match van vraaggezin en MeeleefGezin en het trainen en begeleiden van de MeeleefGezinnen.

We zoeken nu naar nieuwe, enthousiaste MeeleefGezinnen binnen Amsterdam, want de vraag is groot!

 

Lees meer over het werk van MeeleefGezinnen in bijgaand artikel uit het Parool.

 

Klik hier voor de flyer over MeeleefGezinnen.

 

Ben jij (of ken jij!) iemand die open staat voor deze bijzondere opvang van een jong kind?

Neem dan contact op met Nienke Tamminga via n.tamminga@kabouterhuis.nl of  tel. 06-45940637.

 

 

 

Deel dit op:
Back to top