terug

Meeleefgezinnen gezocht – Bezoek de informatieavond op 8 oktober!

10 september 2018

Zou jij graag een jong kind een veilige plek bieden, leuke dingen doen samen en tegelijk zijn of haar ouders een steuntje in de rug bieden? Meld je dan nu aan voor de informatieavond over Meeleefgezin bij MOC ’t Kabouterhuis!

Als Meeleefgezin vang je 1x per week een jong kind op (0-5) van ouders met psychische problemen. Als iedereen eraan toe is, komt het kindje ook 1x per maand logeren.

Over het project

Sinds enkele jaren is op diverse plekken in het land een programma opgezet waarbij Meeleefgezinnen – een stel of alleenstaande – een jong kind opvangen van ouders met psychische problemen. Op vrijwillige basis wordt in de thuissituatie van de Meeleefgezinnen een veilige en stabiele opvang geboden voor een dag per week en een weekend per maand. Zij geven op deze momenten het kind extra emotionele aandacht en ontlasten de ouders. Zo kunnen Meeleefgezinnen eraan bijdragen dat een kind zich goed blijft ontwikkelen en thuis kan blijven wonen. Kijk op de landelijke website www.meeleefgezin.nl voor meer informatie over dit programma.

Samenwerking in Amsterdam

In Amsterdam is hiervoor een samenwerking ontstaan tussen stichting Meeleefgezin, Arkin, Prezens en MOC ’t Kabouterhuis. Dit team van professionals zorgt voor een zorgvuldige match van vraaggezin en Meeleefgezin en het trainen en begeleiden van de Meeleefgezinnen.

Informatie avond Meeleefgezin

We zoeken nu naar nieuwe, enthousiaste Meeleefgezinnen binnen Amsterdam, want de vraag is groot! Meer weten? Meld je aan voor de informatieavond.

Datum: maandag 8 oktober 2018
Tijd: 19.30 (tot ongeveer 21.00)
Locatie: MOC ’t Kabouterhuis, Amsteldijk 196, Amsterdam

Aanmelden kan door te mailen naar a.dragstra@kabouterhuis.nl

Heb je specifieke vragen? Stel ze aan Nienke Tamminga: n.tamminga@kabouterhuis.nl of bel 06 459 40 637.

Deel dit op:
terug
Back to top