Training Traumasensitief werken

NIEUWE TRAININGSDATA BEKEND:
20 november + 11 december 2020
> SCHRIJF JE HIER IN <

Tijdens deze training vergroten deelnemers hun kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief te kunnen zorgen voor getraumatiseerde kinderen en opvoeders daarin te coachen. Er wordt o.a. ingegaan op: soorten trauma, effecten van trauma op de hersenontwikkeling, een veilige plek creëren, omgaan met gevoelens en gedrag, verbindingen en herstel.

De training bestaat uit twee dagdelen. Tussen de lesdagen zitten ongeveer drie weken, zodat de deelnemers met het geleerde aan de slag kunnen en deze praktijkervaring meenemen naar de tweede les.

Programma
Dagdeel 1

 • Verschillende soorten trauma
 • De gevolgen van trauma
 • Een veilige plek creëren
 • Omgaan met gevoelens en gedrag

Dagdeel 2

 • Verbindingen en herstel
 • Hoe word je een pleitbezorger van het kind?
 • Voor jezelf zorgen

Doelgroep
Alle professionals die werken met jonge kinderen en hun ouders, waarbij sprake is/kan zijn van trauma.

Leerdoel
Deelnemers leren wat de impact is van trauma op de ontwikkeling en het gedrag van getraumatiseerde kinderen. Zij krijgen de kennis en vaardigheden die nodig zijn om:

 • Gepast te reageren op de gedragsmatige en emotionele uitdagingen van getraumatiseerde kinderen.
 • Getraumatiseerde kinderen te helpen bij het ontwikkelen van gezonde verbindingen.
 • Getraumatiseerde kinderen te helpen om strategieën te ontwikkelen die nodig zijn om op te groeien tot gezonde en goed functionerende volwassenen.
 • Voor zichzelf te zorgen en steun te krijgen van en te zoeken bij anderen.
 • Opvoeders te coachen in bovenstaande vaardigheden.

Accreditatie
Accreditatie wordt op verzoek van de opdrachtgever aangevraagd. Bijvoorbeeld bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), NIP en NVO, Kwaliteitsregister Verloskundigen KNOV, Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden/Kenniscentrum Kraamzorg, Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, Accreditatie Bureau Socale Geneeskunde (jeugdgezondheidszorg).

Kosten
De kosten zijn € 340 per deelnemer.

Lesdata, tijden en locatie
Vrijdag 20 november + vrijdag 11 december 2020 van 13.30-17.00 uur.  
In verband met het thema trauma vindt de training plaats op locatie van ’t Kabouterhuis in het Mathilde Paviljoen op de Amsteldijk 198 te Amsterdam. Corona-proof en samen met de  trainers wordt er gezorgd voor een prettige en veilige setting. 

Inschrijven
Schrijf je in via dit aanmeldformulier of mail naar jongekindacademie@kabouterhuis.nl

Een training in-company en op maat
Het is ook mogelijk deze training in-company te organiseren. De wens van de opdrachtgever staat centraal. De training kan bijvoorbeeld ook korter of juist langer of in een andere vorm is ook een mogelijkheid. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat via jongekindacademie@kabouterhuis.nl of bel ons via 020 5171 316. Of vul dit contactformulier in en dan nemen wij contact met jou op.

Deel dit op:
Back to top