Training Autismespectrumstoornis (ASS) bij jonge kinderen

Tijdens deze basistraining over autisme vergroten de deelnemers hun kennis over autismespetrumstoornis (ASS) bij jonge kinderen van 0-6 jaar. Hoe kun je het herkennen en wat is er nodig om er goed mee om te gaan?

Na het volgen van deze training ben je bekend met:

  • De kenmerken van autismespectrumstoornis bij jonge kinderen
  • DSM 5 en DC 0-5 over autismespectrumstoornis
  • Gangbare en verklaringsmodellen
  • TEACCH methode
  • Pictogrammen en andere vormen van communicatie bij ASS

De training bestaat uit twee dagdelen. Het is een praktijkgerichte training, waarin het herkennen en benaderen van kinderen met autisme centraal staat. We kijken welke aanpak het beste werkt en hoe we problemen kunnen voorkomen. De lesstof wordt behandeld middels een PowerPointpresentatie. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden door de deelnemers ingebracht en besproken.

Doelgroep
Professionals (minimaal HBO geschoold) die werken met jonge kinderen van 0-6 jaar met (vermoeden van) autisme.

Leerdoel
Het doel van de training is het aanreiken van kennis over signalen van ASS en kennis over hoe te handelen bij (vermoedens van) ASS.

Accreditatie
Accreditatie wordt op verzoek van de opdrachtgever aangevraagd. Bijvoorbeeld bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), NIP en NVO, Kwaliteitsregister Verloskundigen KNOV, Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden/Kenniscentrum Kraamzorg, Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, Accreditatie Bureau Socale Geneeskunde (jeugdgezondheidszorg).

Praktische informatie
De training is in-company en voor een groep van maximaal 16 deelnemers.

Een training op maat
De wens van de opdrachtgever staat centraal. De training kan bijvoorbeeld ook korter of juist langer of in een andere vorm is ook een mogelijkheid. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Meer informatie en aanvragen offerte
Mail naar jongekindacademie@kabouterhuis.nl of bel ons via 020 5171 316.

Of vul dit contactformulier in en dan nemen wij contact met jou op.

Deel dit op:
Back to top