terug

Basistraining IMH start januari 2020, schrijf je ook in!

23 augustus 2019

In januari 2020 start de basistraining IMH (Infant Mental Health) ‘het jonge kind in context’ bij de Jonge Kind Academie. De training is bedoeld voor professionals die werken met jonge kinderen, met ouders van jonge kinderen en/of zwangeren, buiten de GGZ: ouder- en kindadviseurs, medewerkers van wijkteams, het CJG, jeugdhulpverleners, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgers, jeugdartsen, kinderartsen, paramedische disciplines en pedagogisch coaches in de kinderopvang.

Wat is IMH?

Infant Mental Health (IMH) houdt zich bezig met het bevorderen van een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. De IMH-visie is multi- en transdisciplinair van aard; er zijn verschillende ingangen om jonge kinderen en hun ouders te begeleiden en te behandelen. Er is altijd sprake van een systemische benadering. Deze training helpt het brede zorgveld de IMH-kennis toe te passen in de zorg rondom het ongeboren en jonge kind en zijn/haar omgeving.

Lesdata

De cursus vindt plaats in januari en februari 2020. Exacte lesdata worden nog bepaald. Wanneer je het formulier invult, brengen we je op de hoogte zodra de data bekend zijn.

Tijdsinvestering en locatie

Deze training duurt drie dagen. Twee lesdagen en één terugkomdag waarin deelnemers onder begeleiding van de docenten met hun eigen concrete casuïstiek aan de slag gaan. Naast de lesuren moeten deelnemers tijd reserveren voor literatuurstudie ter voorbereiding aan de lessen. De training wordt gegeven op de locatie: Amsteldijk 198, Mathilde Paviljoen van M.O.C. ‘t Kabouterhuis, Amsterdam.

In-companytraining mogelijk

Het is ook mogelijk deze training in-company te organiseren. De lesdata worden dan met de opdrachtgever bepaald. Neem contact op voor een offerte.

Meer lezen en inschrijven

Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Deel dit op:
terug
Back to top