terug

Informatieavond MeeleefGezin 21/9

12 september 2017

Geef een jong kind (0 t/m 4 jaar) waarvan de ouder(s) psychische problemen hebben een steuntje in de rug en word MeeleefGezin. Op de informatiebijeenkomst voor kandidaat MeeleefGezinnen en verwijzers op 21 september 2017 vertellen we u er alles over.

 

Veilige en stabiele opvang

Sinds enkele jaren is op diverse plekken in het land een programma opgezet waarbij MeeleefGezinnen – een stel of alleenstaande – een jong kind opvangen van ouders met psychische problemen. Op vrijwillige basis wordt in de thuissituatie van de MeeleefGezinnen een veilige en stabiele opvang geboden voor een dag per week en een weekend per maand. Zij geven op deze momenten het kind extra emotionele aandacht en ontlasten de ouders. Zo kunnen MeeleefGezinnen eraan bijdragen dat een kind zich goed blijft ontwikkelen en thuis kan blijven wonen. Kijk op de landelijke website www.meeleefgezin.nl voor meer informatie over dit programma.

Samenwerking in Amsterdam

In Amsterdam is een samenwerking ontstaan tussen stichting MeeleefGezin, Arkin/ GGZ inGeest en MOC ’t Kabouterhuis. Dit team van professionals zorgt voor een zorgvuldige match van vraaggezin en MeeleefGezin. Zij trainen en begeleiden de MeeleefGezinnen.

In Amsterdam gaat dit najaar nóg een training van start! Er staan vraaggezinnen in ons bestand die graag de ondersteuning krijgen van een MeeleefGezin. De informatiebijeenkomst voor kandidaat MeeleefGezinnen en verwijzers vindt plaats op 21 september 2017 van 19.30 – 20.30 uur bij Arkin, Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam.  Fijn als u zich even opgeeft bij Nienke Tamminga, tel 020 – 644 53 51, e-mail: N.Tamminga@kabouterhuis.nl

Aanmelden en meer informatie

We zoeken altijd naar nieuwe, enthousiaste MeeleefGezinnen binnen Amsterdam! Bent u (of kent u) iemand die open staat voor deze bijzondere opvang van een jong kind? U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen bij Nienke Tamminga, tel 020 – 644 53 51, e-mail: N.Tamminga@kabouterhuis.nl

 

Deel dit op:
terug
Back to top